15 Eylül 2012 Cumartesi

Host Dosyası İle Site Engellme


Canınızdan çok sevdiğiniz çocuğunuzun bilgisayar ile istemediğiniz p*rno, kumar içerikli sitelere girmesini hiçbir program kurmadan engellemek elinizdeyken ve bizde bunun nasıl yapılacağını biliyorken bunu sizlerle paylaşmamak yanlış olurdu.
Evet konunun özü yukarda bahsettiğim gibi, bu amaçla anlatacağım bunun nasıl yapıldığını. Ancak isterseniz bu yöntemi reklamları, açılır pencereleri ve istemediğniz çerezleri engellemek içinde kullanabilirsiniz.
Tüm windows işletim sistemlerinde bir hosts dosyası bulunmaktadır.
Değişik işletim sistemlerine göre bu dosyayı aşağıdaki dizinlerde bulabilirsiniz.
Windows 7 = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows Vista = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows XP = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows 2K = C:\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Win 98/ME = C:\WINDOWS
Bulduğunuz hosts dosyasını not defeteri ile açın lütfen. (Eğer host dosyasını bulamıyorsanız Türkçe çevirisini yakın zamanda tamamladığımız ve sizlerede tanıtacağımız ücretsiz winpatrol programını kullanarak Ayarlar -> Host Dosyasını göster bu dosyaya ulaşabilirsiniz.)
Bu dosyanın en alt satırında
127.0.0.1 localhost
şeklinde bir metin göreceksiniz.
Şimdi diyelimki engellemek istediğimiz site www.youtube.com o zaman bu host dosyasına “127.0.0.1 localhost” satırının hemen altına
127.0.0.1 www.youtube.com
127.0.0.1 youtube.com
bu satırları ekleyip dosyayı bu şekilde kaydedeceğiz.
Evet artık sisteminizde bulunan hiçbir tarayıcı ile bu siteye girilemez, hemen deneyin ya da denemeniz sonuç vermezse işletim sisteminizi yeniden başlattıktan sonra deneyin.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa