29 Temmuz 2012 Pazar

TTNET KULLANICILARI DİKKAT EDİN PHORM PHORMU ENGELLEME VE HAKKINDAKİ BİLGİLER

Karşınıza a.oix.net olarak çıkan Phorm neyin nesidir biliyor musunuz? TTNET kullanıyorsanız yakında keşfedebilirsiniz…

Phorm da kimin nesi? TTNET bizi fişliyor mu? Resmi açıklamalara göre hayır, ama bu soruları sormak için çok haklı sebepler ortada zira içinde bulunduğumuz durum çok şüpheli… Phorm, yola Media121 olarak çıkan ve casus yazılımlar ile milyonlarca dolar kazandıktan sonra isim değiştiren çok uluslu, çok şüpheli bir şirket. Sayısız dava açılmış, sayısız işini kapatmak zorunda kalmış. Wikipedia’da hakkında yazanları silmeye kalkmış ama engellenmiş bir şirket.http://en.wikipedia.org/wiki/Phorm

Geçtiğimiz aylarda TTNET ile anlaşan ve yönetim kurulunda eski İngiliz bakanlardan tutun da Türkiye’nin ünlü reklamcılarına kadar türlü ismi barındıran Phorm, TTNET omurgası üzerinde kurulu bir sistem. Karşınıza a.oix.net olarak çıkıyor, ne var ne yok kaydediyor!

Peki Phorm ne yapıyor? Casus yazılımdan farklı bir şey değil, nereye tıklıyoruz, nelere bakıyoruz, ne alabiliriz bakıp buna göre reklam gösterme üzerine kurulu. Elbette hakkımızda toplanan bilgiler üzerinde hiçbir kontrolümüz yok.

Geçmişi casus yazılım üzerine kurulu, isim değiştirmiş, kadrosunda İngiliz Lord’u bile bulunduran, yazılımları Moskova’da üretilen bir şirketin direkt TTNET omurgası üzerine entegre olarak internet trafiğimizi gözlemlemesi ne kadar iyi niyetli algınalabilir, okuyucu olarak bunu sizin takdirinize bırakıyoruz.

Fişlenmeyin: Türkiye için Phorm’dan Çıkış Eklentisi Hazır!

Dephormation.org.uk Türkiye için Phorm’a karşı çözüm üretti! TTNET’in anlaşmalı olduğu Phorm takip sistemini devredışı bırakan Firefox eklentisini indirip kurtulabilirsiniz.

TTNET’in anlaşmalı olduğu Phorm, her şeyi takip eden bir büyük birader uygulaması. Amacı reklam gösterimi için yapılan her hareketi takip etmek ve kayıt altına almak. Uluslararası arenada Phorm’la mücadele eden Dephormation.org.uk ile görüşmelerimiz ve ortak çabalarımız sonucunda Türkiye’de bir ilk olarak Phorm’dan kurtulmanız için bir uygulamaya sahip olacaksınız. Ücretsiz olarak sunulan bu Firefox eklentisi sayesinde Phorm’un sizi takip etmekte kullandığı cookie yani çerezler, proxy hizmetleri ve internet sitelerini tespit edip engellemeniz, büyük biraderin ağından kurtulmanız mümkün. Normalde internet tarayıcı geçmişinizi silseniz, Phorm’dan Opt-out şıkkkını seçseniz bile bir önemi yok, çünkü Phorm’lu bir siteye girer girmez her şey tazelenip takibe kaldığı yerden devam ediyor. İsteğiniz dışında internet geçmişinizin kaydedilmemesi için Türkiye’de ilk ve tek Phorm’a karşı çözüm Dephormation Eklentisiyle sizin için hazır.

Dephormation Firefox Add-On, yeni ve özel güncellemesiyle Türkiye’ye özel bir çözüm sunuyor.Dephormation Firefox Add-On’u indirmek için tıklayın...https://www.dephormation.org.uk/?page=2 
      

Ayrıca bununla ilgili bir haber http://sosyalmedya.co/phorm/

2 Yorum:

saat: 7 Nisan 2014 12:53 , Anonymous Adsız dedi ki...

Bakalım daha nerelere ne tür engellemeler gelecek!

 
saat: 5 Eylül 2016 11:04 , Anonymous TeknoSeverci dedi ki...

Bu ülkede daha çoook engelleme gelir malesef gezegende bey..

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa