27 Ağustos 2012 Pazartesi

Autorun Virüsünü Silme

İlk Öncelikle Buraya Tıklayıp Dosyamızı İndiriyoruz
ve bu işlemleri yapıyoruz:

Sil.bat çalıştırıp sürücü problemi giderildimi kontrol edin.

OLMADIYSA aşağıdaki bilgileri sırayla takip edin

1-Sil.bat : virüs temizleme aracıdır, virüs olmasa bile çalıştırılmasında bir sakınca yoktur. ama çalıştırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.

2-Sil.bat  tekrar çalıştırın ama bu defa bilgisayarı restart etmeyin, hemen ardından kill_amvo_virus_usb_tr.vbs ldosyasını çalıştırın kayıt girmeyi onaylayarak tamamlayın

3- Eğer D,E,F... sürücülerinizde bulunan bazı klasörler virüsler tarafından gizlenebiliyor. ve gizlilik özelliği pasif oldugundan kaldıramayabiliyoruz. böyle klasörleriniz var ise klasörlerin bulundugu sürüceye gizliaktifolsun.bat dosyasını kopyalayıp çalıştırın. O sürücüdeki bütün gizli dosyaları görünür hale getirecektir. Dikkat C sürücüsünde yada windows yüklü oldugu sürücüde çalıştırmayınız. tüm sistem dosyalarını da gözükür duruma getirir.


BU UYGULAMA;
* bu adımlar autorun .inf virüslerine çözüm olacak

* Klasör seçeneklerndne "gizli dosyaları göster" özellğini seçip gizli klasörlerinizi görmenizi sağlayacak

* Sürücülere çift tıklama esnasında birlikte aç sorununu giderecek.

*** Flash_Disk_format_araci ile salt okunur hatası veren flash disklerin bir çoğunu formatlama imkanına kavuşacaksınız. Dikkat: bu aracı kullanırken tek flash disk takın ve flashtaki dosyalarınızı mutlaka yedekleyin. çünkü format atacağından silinecektir.

bilgisayarbilisimbilgilendirme.blogspot.com

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa